Download het document hier of lees het hieronder.


Algemene voorwaarden

 

Inhoudsopgave:

Artikel 1 - Definities

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Artikel 3 - Toepasselijkheid

Artikel 4 - Aanbod en prijzen

Artikel 5 - Betaling

Artikel 6 - Herroepingsrecht

Artikel 7 - Levering

Artikel 8 - Overmacht

Artikel 9 - Aansprakelijkheid

Artikel 10 - Onderzoek en klachtplicht

Artikel 11 - Garantie

Artikel 12 - Wijziging algemene voorwaarden

Artikel 13  - Toepasselijk recht en geschillen

Artikel 14  - Aanvullende of afwijkende bepalingen

 

Artikel 1 - Definities

In deze voorwaarden worden wordt verstaan onder:

  • De ondernemer: Pedicure Create, gevestigd te Oosterbeek, KvK-nummer 86062840.
  • De klant: de wederpartij van de ondernemer die producten en/of diensten afneemt van de ondernemer.
  • De partijen: de ondernemer en de klant samen.
  • De overeenkomst: de koopovereenkomst tussen partijen.

 

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Pedicure Create

Raanhuisstraat 12

6861 VB Oosterbeek

 

E-mailadres: info@pedicure-create.nl

Telefoonnummer:  +31-6-43 779 913. Bereikbaar ma-vrij 9.00-16.00u

I.v.m. met overige werkzaamheden ben ik niet altijd in de gelegenheid direct op te nemen, maar via mail of Whatsapp ben ik ook goed te bereiken. Mijn streven is om binnen 24u te reageren. (Weekenden, feestdagen en vakantieperioden vormen hierop mogelijk een uitzondering). Indien er een cliëntenstop geldt, zal dat duidelijk vermeld worden op de website, (voice)mail en WhatsApp.

 

KvK-nummer 86062840

Btw-identificatienummer: NL004186602B14

 

Artikel 3 - Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten die door of namens de ondernemer aan de klant worden geleverd.
  2. Van deze voorwaarden kan alleen worden afgeweken als dit zowel uitdrukkelijk als schriftelijk en van tevoren door de partijen is vastgelegd.

 

Artikel 4 - Aanbod en prijzen

  1. Kleuren, afmetingen en andere kwaliteiten van producten worden go goed mogelijk vertegenwoordigd in de webshop. Kleine, redelijke afwijkingen hiervan kunnen echter niet voorkomen worden en hierop kan de ondernemer niet aangesproken worden. Zo dient de klant bijv. rekening te houden met enige kleurverschillen t.o.v. het daadwerkelijk product i.v.m. de instellingen van zijn computermonitor.
  2. De prijzen die op de webshop en in de praktijk genoemd worden zijn altijd inclusief alle btw en evt. andere heffingen die betaald moeten worden.
  3. Kennelijk logische typefouten in een prijs zijn niet bindend voor de ondernemer.

 

Artikel 5 - Betaling

  1. Bij online reserveringen van diensten (behandelingen in de praktijk) wordt er voordat de behandeling plaatsvindt nog niets in rekening gebracht. De klant krijgt een bewijs van zijn reservering via de mail.
  2. De volledige som dient direct aansluitend aan de behandeling in de praktijk voldaan te worden met een geldige en geaccepteerde betaalmethode.
  3. Bij het online aanschaffen van producten dient minimaal 50% van de koopsom meteen in de webshop te worden voldaan met een geaccepteerde betaalmethode. Een evt. restbedrag moet binnen 14 dagen na ontvangst worden voldaan.
  4. Als de koper niet op tijd (volledig) betaalt, dan is hij in gebreke. De ondernemer heeft dan het recht de werkzaamheden op te schorten totdat het (rest)bedrag voldaan is.
  5. Wanneer de klant in gebreke blijft, mag de ondernemer tot invordering overgaan. Evt. kosten die hiermee gemaakt worden, kunnen voor rekening van de klant komen.
  6. In het geval dat de klant medewerking aan de werkzaamheden van de ondernemer weigert, dan vervalt hiermee niet zijn betalingsverplichting.

 

Artikel 6 - Herroepingsrecht

  1. De klant mag een bestelling binnen 14 dagen retour sturen als de klant toch af wil zien van de overeenkomst. Dit is het zogenaamde herroepingsrecht en de klant mag hier zonder opgaaf van reden gebruik van maken. De termijn gaat in vanaf het moment dat de klant de bestelling ontvangt.
  2. Producten die naar bepaalde specificaties voor de klant worden gemaakt (maatwerk) en producten met een korte houdbaarheid zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.
  3. Tijdens deze bedenkperiode is het verantwoordelijkheid van de klant om zorgvuldig met aangekocht product(en) en bijbehorende verpakking om te gaan. De klant opent of gebruikt het product en de verpakking alleen in zoverre dat nodig is om te bepalen of hij het product wil houden. Als hij het toch retour wil sturen, dan neemt hij contact op met de ondernemer en stuurt hij vervolgens het product retour volgens de instructies en voorwaarden van de ondernemer.

 

Artikel 7 - Levering

  1. De levertijden die op de webshop genoemd worden zijn slechts een indicatie. Wanneer de ondernemer hier onverhoopt niet aan kan voldoen, wordt de overeenkomst niet direct ontbonden. Ook kan er geen aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding.
  2. Als de ondernemer gegevens van de klant nodig heeft om de overeenkomst uit te (laten) voeren en/of te bezorgen, dan begint de levertijd pas wanneer de klant deze ter beschikking heeft gesteld. 
  3. De ondernemer heeft het recht een bestelling in delen te (laten) leveren, tenzij anders vooraf en schriftelijk is overeengekomen door de partijen. Hierbij mag de ondernemer deelleveringen evt. afzonderlijk factureren.

 

Artikel 8 - Overmacht

  1. Wanneer de ondernemer door overmacht niet, niet op tijd of niet behoorlijk  aan zijn verplichtingen in de overeenkomst kan voldoen, dan is hij niet aansprakelijk voor evt. schade die de klant hieronder lijdt.
  2. Onder overmacht verstaan de partijen in ieder geval elke omstandigheid waarmee de ondernemer ten tijde van het aangaan van de overeenkomst geen rekening kon houden en die hem er (gedeeltelijk) van weerhouden zijn werkzaamheden uit te voeren. Hieronder vallen o.a. maar niet uitsluitend: ziekte, oorlog, terrorisme, stroomstoring, natuurrampen, gewijzigde overheidsmaatregelen, bedrijfsbezetting en andere storingen in het bedrijf van de ondernemer.
  3. Ook valt onder overmacht elke omstandigheid die leveranciers van de ondernemer verhinderen aan hun contractuele verplichtingen te voldoen, voor zover dit niet aan de ondernemer te verwijten is.
  4. Indien er zich een overmachtsituatie voordoet zoals omschreven in lid 2 en 3 van dit artikel, dan worden de verplichtingen van de ondernemer opgeschort totdat hij hieraan kan voldoen. Indien deze situatie zich langer dan 30 kalenderdagen voordoet, dan hebben de partijen het recht de overeenkomst schriftelijk in zijn geheel of gedeeltelijk te ontbinden.

 

Artikel 9 - Aansprakelijkheid

  1. Iedere aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit of betrekking heeft tot het uitvoeren van een overeenkomst is steeds beperkt tot het bedrag dat door de gesloten aansprakelijkheidsverzekering(en) in het desbetreffende geval wordt uitbetaald. Hierbovenop komt het eigen risico dat voor dezelfde polis(sen) geldt.
  2. Aansprakelijkheid van de ondernemer voor schade die het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van zijn kant is hierin niet uitgesloten.
  3. Voor evt. nalaten van de klant is de ondernemer niet automatisch aansprakelijk te stellen.

 

Artikel 10 - Onderzoek en klachtplicht

  1. Het is aan de klant om zijn bestelling zo snel mogelijk na ontvangst te controleren op inhoud en kwaliteit om te bepalen of deze redelijkerwijs overeenstemmen met de overeenkomst.
  2. De klant is verplicht om evt. klachten m.b.t. beschadigingen, tekorten of verlies van geleverde producten direct te melden aan de ondernemer. Deze melding dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat de ondernemer hier adequaat op kan reageren.
  3. Is een klacht gegrond, dan heeft de ondernemer de keuze om het betreffende product te herstellen, opnieuw te leveren, of van levering af te zien en de klant dat deel van de verkoopprijs terug te betalen.

 

Artikel 11 - Garantie

  1. De ondernemer garandeert wat hij verkoopt voldoet aan de overeenkomst zoals deze gesloten is en dat het verkochte zonder gebreken functioneert en dat het geschikt is voor dat doel waarvoor het omschreven is. Deze garantie geldt voor een periode van twee kalenderjaren na ontvangst van het gekochte door de klant.
  2. Deze garantie geldt niet wanneer een gebrek aan het verkochte ontstaat door ondoordacht of oneigenlijk gebruik door de klant of als door hem of door derden zonder toestemming wijzigingen zijn (geprobeerd) aan te brengen aan het gekochte, of als zij het gekochte (proberen te) gebruiken voor een toepassing waar deze niet voor bedoeld is.
  3.  Indien de door verkoper verstrekte garantie betrekking heeft op een door een derde geproduceerde zaak, dan is de garantie beperkt tot de garantie die door die producent wordt verstrekt.

 

Artikel 12 - Wijziging algemene voorwaarden

  1. Pedicure Create is gerechtigd om deze algemene voorwaarden aan te vullen of te wijzigen.
  2. Kleine wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen op ieder moment doorgevoerd worden zonder verdere communicatie hierover.
  3. Inhoudelijke wijzigingen van grote en/of belangrijke aard zullen zoveel mogelijk door Pedicure Create met de klant besproken worden.
  4. Consumenten zijn gerechtigd bij een wezenlijke wijziging van de algemene voorwaarden de overeenkomst op te zeggen.

 

Artikel 13  - Toepasselijk recht en geschillen

  1. Op elke overeenkomst tussen de partijen is uitsluitend het Nederlands recht van kracht, ook als de klant in het buitenland is gevestigd.
  2. De Nederlandse rechter in het regio waar Pedicure Create is gevestigd is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.
  3. Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.
  4. Wanneer in een gerechtelijke procedure één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden als onredelijk bezwarend worden aangemerkt, dan blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht.

 

Artikel 14  - Aanvullende of afwijkende bepalingen

  1. Bepalingen in aanvulling op of afwijking van deze algemene voorwaarden mogen niet ten nadele van de klant zijn. Verder dienen deze schriftelijk te worden vastgelegd op zodanige wijze dat de klant ze op een toegankelijke manier kan opslaan op een duurzame gegevensdrager.
  2. Onder een duurzame gegevensdrager zoals genoemd in lid 1 valt elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

 

Deze algemene voorwaarden zijn geschreven voor Pedicure Create en zijn voor het laatst gewijzigd op: 26-10-2022